HUSICE MAGELLANSKÁ

Dollarphotoclub_66079504

(Chloephaga picta)

ANGLICKY: UPLAND GOOSE

NĚMECKY: MAGELLANGANS

RUSKY: МАГЕЛЛАНОВ ГУСЬ

TŘÍDA: ptáci

ŘÁD: vrubozobí

ČELEĎ: kachnovití

DÉLKA TĚLA: 60 – 70 cm

HMOTNOST: 2 500 – 3 500 g

DÉLKA ŽIVOTA: 10 – 12 let

VÝSKYT: jižní polovina Chile a Argentiny

husice magalenská

ZPŮSOB ŽIVOTA:

  • jedná se v podstatě o suchozemské ptáky, kteří vodu potřebují jen jako útočiště
  • obývají většinou travnatá údolí řek
  • v době hnízdění žije v párech
  • jejich domovem je jižní polovina Chile a Argentiny
  • spásá traviny a výhonky

ROZMNOŽOVÁNÍ:

  • samec se od samice výrazně liší ve zbarvení – husa je hnědá, houser je bílý
  • hnízdí na zemi v trávě, na vejcích sedí pouze samice
  • potomstvo vodí oba rodiče a dost agresivně je brání

Zajímavosti:

  • dosud hojný druh, místy působí škody na polních kulturách
  • je to největší druh husice, jsou určeny dva poddruhy, jeden je menší a žije na pevnině, druhý je ostrovní
Change in Theme Options or on the cause edit page
Change in Theme Options or on the cause edit page
Change this in Theme Options
Change this in Theme Options