Kapybara si lebedí v novém výběhu

Publikováno v: Novinky
Tags:

Naše kapybara si spokojeně užívá nového výběhu, který se nachází uprostřed zahrady vedle vodního světa. Nechybí jí bouda pro odpočinek, která poskytuje potřebný stín před ostrým sluncem. A když je opravdu vedro, může si kapybara zaplavat v připraveném jezírku. Věříme, že se bude mít v novém domově úplně nejlépe.

Znáte vůbec kapybaru? Přijďte se na velkého hlodavce původem z Jižní Ameriky podívat.

 

ZAJÍMAVOSTI ZE ŽIVOTA KAPYBARY:

 

·         jedná se o největšího a také nejtěžšího žijícího hlodavce na světě

·         mláďata jsou plně osrstěná a mohou běhat a plavat ihned po narození

·         mezi prsty se nachází krátká plovací blána

·         je výborný plavec a potápěč v řekách, jezerech i bažinách

·         mezi nepřátele kapybary patří také člověk, který je loví pro maso a kůži

·         v případě nebezpečí utíkají do vody a vydávají varující zvuky

·         podobně jako hroch má kapybara nozdry, oči a uši na vrcholku hlavy, aby mohla být celá ponořená ve vodě a při tom pozorovat okolí

·         na jedno nadechnutí vydrží až 10 minut pod vodou

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options